tisdag 30 juni 2009

Vem bryr sig?

Det var titeln på dagens seminarium på strand hotell som Riksförbundet för Rörelshindrade Barn och Ungdomar. I panelen var det förbundsordförande för RBU, Lars Ohly vänsterpartiets partiledare, Kenneth Johansson ordförande i socialutskottet samt en riksdagskvinna för moderaterna. Moterator var förra partiledare Bengt Westberg. Diskussionen handlade om mest om LSS och vad som hade hänt som förra året.

Det tråkiga var att det inte fanns någon hörselslinga annars funkade lokalen bra men som sagt man pratar om full delaktighet i samhället men då bör man tänka på hörselslinga också på sina egna seminarium.

Visby kommun får ett extra plus fann en bok om tillgänglighet i Visby kommun som de har gett ut. Så man kan se vilka lokaler är anpassade för funktionshinder. Jätte bra fler kommuner bör följa Visby exempel.

Almedalsgruppen

1 kommentar:

Henrik Petrén sa...

Jag beklagar att slingan som fanns på plats tydligen inte fungerade för er. Om ni hade sagt till under seminariet så hade vi kanske haft en chans att ordna det eftersom tekniker också fanns på plats. Till nästa år ska vi självklart anstränga oss ytterligare för att se till att vi har en fungerande slinga då. Välkomna igen!