söndag 28 juni 2009

Första dagen i Almedalen

Nu är vi äntligen på plats i almedalen och vi har redan hunnit med en hel del.

Julia och Kave gick på invigningen av almedalsveckan men det visade sig vara en stor besvikelse. Ljudet inne i lokalen var en katastrof, det var knappt att tolkarna hörde vad som sades och slinga fanns inte överhuvudtaget.
Det var ett stort minus till dem från oss, skärpning till nästa år!

Vid 19-tiden så höll Lars Ohly tal. Ett tal som var mycket spretigt men tog upp om tillgängligheten. Härligt!! Hoppas alla vackra ord bara blir sanna att lyssna på oss som faktiskt lever med funktionshinder. Annars lyste dock solen väldigt varmt och gott där och tolkarna såg vi perfekt uppe på scenen förutom att TV4:as kamera man ställde sig precis framför oss så man inte såg tolken under ett tag. Hörselsslingan funkade jättebra och det är ju bra att man har lärt sig från för två år sedan då vi var här och det var bara strul, det bevisar då att det vi gör med slingpatrullen gör nytta!!!

Nyss gick Kave från "tjejstugan" till hans, Heléne och Isabels lya. Vi har här efter talet suttit och planerat upp vilka seminarium vi har på tapeten under veckan att gå på. I "tjejstugan" bor Susanne, Gudrun, Julia och våran kommunkatör Josefine.

Nu tackar vi för oss och ses i morgon med nya uppdateringar.

Almedalsgruppen

3 kommentarer:

Leif sa...

Lycka till med allt arbete på Almedalsveckan! Hoppas på intresanta blogginlägg från veckan. Vet ni om paneldebatten kommer att dokumenteras på något sätt? Annars får ni njuta av den och återberätta höjdpunkterna. :-)

Lovisa sa...

Jag läste i DN om att tv 4 hade ställt sig för teckenspråkstolken. Klantigt!!

Hoppas ni får en toppenvecka och att ni lyckas nå fram med UH:s budskap! Jag tror på er!!!

Lena sa...

Jättebra att ni håller er framme och har hårdbevakar tillgängligheten! - så den inte blir något som många bara talar om eller teknik som finns men inte fungerar. Att ihärdigt visa på när den brister och hur den brister är ett bra sätt att göra fler av oss medvetna.
Missa inte att kolla upp skolminster Björklund. Har han lärt sig något av tabbarna förra året?
Lena