fredag 12 november 2010

Ungdomskonferensen 2010 i Hollsbybrunn

Nu i helgen är det dags för UH:s ungdomskonferens i Småland. Nedan kan ni läsa pressmeddelandet som gick ut inför helgen. Jag hoppas ledarna bloggar lite under helgen så kom gärna tillbaka och titta in.

Pressmeddelande 12 november 2010
Konferens om samlevnad för Unga Hörselskadade hålls i Hollsbybrunn

Organisationen Unga Hörselskadade anordnar helgen den 12-14 november sin 36:e ungdomskonferens. Platsen i år är Ädelfors Folkhögskola och konferensen lockar över 30 deltagare från hela Sverige.

– Det är kul att konferensen lockar så många medlemmar varje år. Jag tror att det har att göra med att medlemmarna själva får bestämma temat, säger Anna Kain Wyatt styrelseledamot i Unga Hörselskadade och ledare för helgen.

Temat för årets konferens är samlevnad, med en särskild inriktning mot funktionsnedsättning och hörselskada. Ämnet, som är en favorit i repris, blev alltså framröstat i våras på Unga Hörselskadades årsmöte.

Helgen kommer att fyllas med föreläsningar, workshops och sociala aktiviteter. Författaren av boken Kärleksretorik Martina Skowronska kommer att prata om hur man kommunicerar i sina relationer och Emil Dahlström har ett pass om relationer och normer. Ett pass om sociala relationer och hörsel finns också på schemat.

– Som ung med hörselskada är det viktigt att kunna träffa och diskutera med andra i samma situation, speciellt när det kommer till samlevnad och relationer som kanske är ännu mer laddat när man har en funktionsnedsättning, fortsätter Anna Kain Wyatt

/Josefine Hedlund, kommunikatör UH

Inga kommentarer: