söndag 14 november 2010

Ungdomskonferensen 2010

Nu är det tänkt att jag ska skriva om UHs ungdomskonferens i Ädelfors som handlar om relationer.
Innan jag börjar skriva om lägret så vill jag berätta lite om vilka vi är som har hand om detta läger. Personen som ligger bakom det hela är Sabina, Sen har vi ledarna Anna, Sarah, Hanna och Lasse.

Som sagt, efter mycket resande för deltagare och ledare så hade dom flesta kommit fram runt fem tiden då vi skulle samlas för att äta middag.
Första bilden av själva Äldelfors folkhögskola var positiv, förutom att det ligger så långt ifrån tågstationen i Vetlanda där alla blev hämtade.
Innan middagen fick alla deltagare och ledare varsitt kort till sina rum. Två och två delade alla rum i sammanlagt tre olika byggnader som låg alldeles intill Q. Rummet man fick tilldelat var väldigt litet och tråkigt. Toaletten var lite av en förrådsdörr och det krävdes bra med teknik för att kunna låsa dörren. Positiva var ju helt klart sängarna som var riktigt sköna att sova i, Även den lilla tv som fanns på rummet.

Klockan fem samlades alla de deltagarna som kommit fram tillsammans med ledarna i matsalen för att äta middag, kyckling och potatis stod på menyn och det smakade bra. Efter middagen skulle vi alla samlas i aulan och ta del av en presentation om skolan där vi skulle spendera vår tid under helgen. Det fanns mycket att erbjuda! kort därefter tog jag och Sarah över och gjorde en presentation av oss själva och vad helgen hade att erbjuda, även lite regler och vad kvällen skulle bestå av. vi valde att leka leken "kortspelet", Där det bjöds på mycket skratt från gamla och nya deltagare.
Vi hade även tilllgång till en bastu som är populärt bland deltagare och självklart ledare med. så med andra ord så bestod resten av kvällen med fika, umgås och bada bastu för de som kände för det.

lördagens förmiddag togs hand om av Hélene Larsson och Anna Hultman som hade ämnet "sociala relationer och hörsel". Väldigt intressant föreläsning som väckte frågor och fick svar. Efter lunch hade Martina Skowronska föreläsning om "relationsretorik". hon hade att bra och lustigt sätt att påbörja sin föreläsning som blev mer o mer intressantare.
Det kändes som deltagarna efter förmiddagens och eftermiddagens föreläsningar kände sig nöjda med dagen och lärt sig en hel del.

halv fem slog klockan och middagen var serverad. Taco stod på menyn som smakade bra!
Klockan sex hade vi ledare valt att låta Ädelfors personal ta hand om våra deltagare som bestod av en poängjakt med olika aktiviteter som "blåsa på en pingisboll", "kasta boll i ring", "blåsrör med pil", "bowling" och slutligen bygga torn av klossar. en poängjakt som uppskattades och medförde mycket skratt.
Kvällen avslutades senare med lite mys och tid för att umgås med varandra. Chips bjöds det på, spel som "maffia" utfördes och även lite bastu senare på kvällen. Många syntes vara sega och trötta efter dagens föreläsningar och aktiviteter.

Sista dagen är nu genomförd, frukost vid halv åtta som vanligt sen höll Anna Kain Wyatt och Hanna påhlsson sin föreläsning om "konflikthantering", en föreläsning som bestod mycket av praktiska övningar, lite morgon gympa för deltagarna.
Nästa man upp var Emil Dahlström som hade ämnet "relationer och normer". Många åsikter och diskussioner skapades.

Nu är vi framme mot slutet av denna föreläsningen, Emil går igenom de sista av sin föreläsning.
Sen är det väl tänkt att vi ledare ska packa ihop alla saker och börja dra oss hemåt!

Allt från mig/oss hoppas vi gjorde er helg till en bra helg!


Inga kommentarer: