torsdag 6 maj 2010

UH på Skansen

Idag var jag (Julia), Sabina och Josefine på Skansen eftersom Friends hade en heldag där. Det var närmare 5000 barn som sprang runt mellan olika organisationers aktiviteter och ståbord.Vår aktivitet bestod av att barnen fick ta på sig öronproppar och hörselskydd, därefter läste jag, Sabina eller Josefine upp en kort text från en känd saga.

Uppgiften gick ut på att barnet med hörselskydd skulle försöka "höra" vad sagan handlade om samtidigt som hans eller hennes kompisar (som inte hade hörselskydd) försökte hjälpa kompisen att komma på sagans namn genom att antingen använda charader, rita eller använda handalfabetet. De fick ha papper framför sig med handalfabetet så de kunde se vad den andra tecknade och sedan titta efter den bokstaven på pappret.
Det var många barn som också var intresserade av att lära sig teckna sina egna namn och lite andra tecken som t.ex. "jag heter", "sköldpadda", "tack" osv.

Det var inte bara aktiviteter heller som det bjöds på utan de hade även en stor scen med olika artister som uppträdde t.ex. Andreas Johnsson, Linda Sundblad, Molly Sandén och Timoteij. Måns Zelmerlöfw var konferencier. Ljudet från scenen var dock olidligt högt! När vi var klara med vår station gick vi därför runt och delade ut öronproppar till alla barn som stod och lyssnade, alla öronpropparna gick åt! Dock får Friends ett stort plus för att de hade en teckenspråkstolk på scenen!

Det var en väldigt lyckad dag och vi känner oss mycket nöjda. Det har varit roligt att få lära barnen lite teckenspråk och ge dem en viss förståelse om hur det är att leva med en hörselnedsättning.

Julia Willig

1 kommentar:

Markus sa...

Roligt att höra att det blev så lyckat