måndag 10 maj 2010

Helgen på Barnens Ö

Ja, tanken var att vi skulle blogga mer än vad vi gjort, men vi fick lite problem som vi blev tvugna att lösa. Vi hade flaggat för att vad som helst kunde hända, när som helst!

Händelse 1: På lördagens förmiddag så gick strömmen i samlingssalen, vilket medförde att slingväskorna helt slogs ut och vägrade att ladda! Strömmen fick vi tillbaka efter att ha pillat på säkringarna. Helt och hållet oplanerad händelse! Som tur var hade vi en reservslinga med oss :)

Händelse 2: Helgens ledare Simon satte mat i halsen och kunde inte andas! Som tur var så uppfattade Jonas situationen och gjorde Heimlich manöver och räddade livet på Simon. Denna händelse var planerad, för att se hur deltagarna reagerade, och om de gjorde så som vi lärt oss på förmiddagen när räddningstjänsten var på plats. Och, Jonas följde skolexemplet!

Resten av dagen flöt på bra och vi lärde oss massor och fick bra diskussioner!

Händelse 3: strömmen går igen, men i ett annat rum. In i proppskåpet igen, men ingen säkring har gått.. Skumt. Efter ett tag kommer Helene ner och talar om att lyset i stora sovhuset är konstigt, att det går på halvfart, och att det i vissa rum inte lyser alls. Ok, hitta nästa proppskåp, men även där är alla proppar ok. Klockan börjar bli sent, och lyse kan ju vara trevligt att ha, och vi börjar undra vad som hänt egentligen. Frysen har lagt av, och kylen kyler inte längre. Elementen fungerar inte helt hundra heller. Vi ringer jouren som så småningom kommer dit och går runt. Under tiden upptäcker vi att vi inte heller har obegränsat med vatten. Trycket i vattnet försvinner, i sovhuset och köket finns inget vatten alls.

Stiftelsens jourpersonal går runt och konstaterar att vattenpumpen har gått sönder, och troligtvis så har en säkring i elskåpet ute vid vägen gått. En säkring som enbart en elektriker kan fixa. Så, vi får klara oss utan vatten och el resten av helgen. Som tur var hade vi full ström i samlingssalen där vi skulle sitta dagen efter. Ja, den här händelsen var defenetivt inte planerad! Så, en b-plan fick fixas gällande värme och mat/vatten.

Mellan dessa händelser har vi lärt oss massor om att rädda liv, släcka bränder, hur man är en bra ledare, gruppdynamik, konflikthantering, och hur man planerar läger. Och så en massa massa lekar förståss!

Vi som höll i helgen vill tacka alla för en fantastisk helg, iaf så har vi haft jättekul! Lycka till på sommarens alla läger!

Inga kommentarer: