lördag 8 maj 2010

LägerLedarLäger

Sommaren närmar sig med stormsteg, och så även sommarens alla läger och kollon!

För att alla våra lägerledare ska vara så bra förberedda som möjligt inför lägret så har vi i år ett LägerLedarLäger. Ett läger för lägerledarna där vi går igenom allt möjligt matnyttigt! Denna utbildning skiljer sig lite från de övriga ledarutbildningarna vi haft. Här ställer vi krav på att deltagarna ska agera, och vad som helst kan hända när som helst. Och framförallt så lägger vi fokus på lägerspecifik kunskap som är matnyttig att ha med sig.

Dagen började redan i går morse. Iaf för oss som jobbar på detta läger (dvs LägerLedarLägerledarna!) Klockan 8 träffades jag (Lovisa) och Sofia på centralen, där Sofia säger: "vad lite packning du har med dig" Ops, tänker jag. Nu har jag glömt nåt!

Vi hämtar bilen, krånglar oss igenom stan, hämtar prylar på kansliet, drar till Norrtälje för att handla mat, och till slut är vi framme på Barnens Ö och Larsbacken som gården heter. Larsbacken är en äkta kollogård där allt man behöver för ett läger finns!

Deltagarna tog sig med förhyrd buss till gården, och när de kom fram till gården åt vi middag.

Direkt efter middagen drogs utbildningen igång på stört! Ett gäng Lekar drogs igenom, och självklart lekte vi dom också.

På bussen upp fick alla deltagare fylla i ett papper, där de fick skriva upp sina förväntingar på lägret, och vad de hade för farhågor inför helgens läger, men även inför sommarens läger. Det är ett kalasbra sätt för oss som håller i utbildningshelgen att få veta vad sommarens ledare behöver lära sig mer om, och om de behöver stöd och råd i någon fråga.

Kvällen blev lång, och morgonen tidig.

Nu har vi genomgång om konflikter, och många bra exempel dras av Simon. Bland annat vår egen ledargrupps konflikter som uppstått under planeringens gång, och hur vi har lärt oss. Vi är inte perfekta, även om vi vill tro det :)

Nästa punkt på schemat är Räddningstjänsten som ska lära oss en massa matnyttigt!

På återseende! /Lovisa (med resten av gänget, Simon, Sofia, och Niclas i föreläsningsrummet)

Inga kommentarer: