torsdag 12 maj 2011

HRF:s 90- års jubileum

Fredagen 6 maj kl. 13.00 var det dags för HRF:s 90 års jubiluem att gå av stapel på Münchenbryggeriet i Stockholm. Ca 350 gäster var där allt från speciellt inbjudna gäster (politiker) och andra organisationer till HRF medlemmar från föreningar och distrikt.

Eftermiddagen började med mingel och man fick möjlighet att se en utställning om HRF:s 90 år, vad de har gjort för samhället och hur förbundet har utvecklas. Sedan var det dags för öppningsmusik då skön musik tolkad av tre elever från årskurs 8 från Alvikskolan tolkade sång på teckenspråk som sångaren Thomas Lindberg (sångare som själv är hörselskadad och sjunger i Wizex) sjöng.

Konferencier för eftermiddagen var Hans Dahlman även kallad "Lelle Printer" känd för att ha gjort TT satir i radion. Därefter bjöd Jan Peter Strömgren (JP), Förbundsordförande i HRF på ett välberättat tal om HRF:s historia och framtid.

Efter det kom Hans Rosling, professor i internationell hälsa vid institutionen för folkhälsovetenskap, Karolinska institutet i Stockholm. Han höll ett minst sagt spännande föredrag som bestod av statiskt presenterat på olika sätt. Ett föredrag som kan väcka känslor men var ändå trevligt och personligt då han bland annat pratade om sitt barnbarn som har CI.

Efter honom var det Madeleine Sjöstedt, kultur - och fastighetsborgarråd i Stockholm. Hon berättade om sin erfarenhet som hörselskadade och pratade även om hur viktigt HRF är i samhällsdebatten.

Sedan kom ett av de absolut bästa föredrag jag (Susanne) varit på på länge, Julian Treasure ordförande för The Sound Agency. Han kommer från England och pratade om sina erfarenheter om ljudmiljö och hur viktigt det är med bra ljudmiljö. Det var ett jätte bra föredrag.

Det hela slutade efter ca 3 timmar med att Thomas Lindberg sjöng igen. Efter tillställning var det dags för ett mingel där det bjöds på god dryck och mat.


Från UH var Susanne Gärtner (in adjungerad i HRF fs) och Heléne Larsson (ordförande i UH) närvarande. En mycket lyckad och trevlig tillställning med mycket skratt och trivsel.

Vi Tackar HRF för en mycket trevlig dag :)

Inga kommentarer: