torsdag 10 juni 2010

Äventyrshelg

Sista helgen i maj så var vi ett gäng som gav oss iväg på UH:s äventyrshelg!

Vi samlades i Nyköping på busstationen för att gemensamt åka ut mot Svärdsklova och skärgården som väntade utanför. Efter en liten vandring från busshållplatsen tillsammans med vår friluftsguide Fredrik så tog vi båten över till Fagerö där vi skulle slå läger. Ett grymt snyggt vindskydd blev det!

Efter en middag som bestod av varma mackor så satte vi oss runt elden och grillade hajkbananer! Alltid lika gott!

Efter en god natts sömn, för de flesta i alla fall skulle jag tro var det dags för frukost och sedan båten över till fastlandet där vi mötte vår kajakledare. De blåste en hel del ibland (i alla fall för oss som var nybörjare) och några bestämde sig för att åka i båten istället. Vi tog oss alla ut till Broken för att äta lunch i väldigt omväxlande väder. När vi paddlade hemåt hade vi trevlig medvind och gled halva vägen :)

På kvällen lagade vi en god middag tillsammans och satt länge runt elden.

Andra dagen var det dags att packa ihop vindskyddet och ta oss över till fastlandet igen. Där lastade vi in våra väskor i en bil och några tog sig ett dopp!

En vandring i solskenet till ett trevligt hus med en bastu och dusch! En sista fika i gröngräset och sedan var det dags för alla att gå till bussen och påbörja resan hem igen.

Tack för en mycket trevlig helg!
Ledarna

4 kommentarer:

Leif sa...

Låter som ni har haft jättekul. Ångrar att inte jag var med.

litensak sa...

Ja det ska du verkligen ångra;) Se till att komma nästa gång!

Lovisa sa...

Ja! Det var fantastiskt! å tänk va mycket man hinner prata på en helg när man inte har så mycket man måste hinna med! Nästa år slår vi på stort! :)

Jossy sa...

Väcker sköna minnen. ;-) Är mycket nöjd med helgen. Kul att känna hur kajak rör sig i vågor, regn, blåst och sol.