onsdag 21 september 2011

Riksstyrelsens septembermöte

Hej hej i skrivandes stund

I september så hade Riksstyrelsen ett möte i lilla orten Skövde i det underbara landskapet Västergötland :) Detta var det första mötet efter sommarens uppehåll och det känns bra och komma igång igen med nya utmaningar. Mötet började redan på fredagen och slutade på söndagen. Vi hade stora diskussioner bland annat om ekonomin, medlemsrekrytering och hemsidan.

När gäller om hemsidan så har vi pratat om att den behöver göras om från grunden då det har kommit lite synpunkter från medlemmar att den inte är bra.

Vi behöver fortfarande få in fler och nya medlemmar till UH, så vi diskuterade hur vi ska komma till skott, ett förslag var bland annat att eventuellt ha en projektanställning för medlemsrekrytering.

Vi diskuterade även om Studentnätverkets framtid och vi kom fram till att vi lägger ner den gruppen då det inte finns något intresse. Den har dessutom legat vilade allt för länge.

Vi hade även lite diskussioner om IFHOHYP(UH:s internationella plattform) och vad Unga Hörselskadades har för roll i den organisationen. På lördagskvällen så hade Riksstyrelsen en gemensam aktivitet med lokalföreningen Knuten i Västra Götalands län, vi gick och bowlade med några andra medlemmar. Rasmus (dvs jag som skriver nu) vann turneringen (dock lite hjälp med stödskenor ;)).

På söndagen så var det den stora beslutsdagen och visa saker (på grund av att tiden rann iväg) fick vi lägga fram till oktober mötet.

Vi i Riksstyrelsen vill också uppmuntran de nya medlemmarna att engageras till de olika aktiviteter som erbjuds.

Är ni nyfikna på vad som har sagts mer under mötet så är det bara och kontakta UH-kansliet och fråga efter protokollet.

Må gott och ha det så bra Rasmus vid datorn :P

3 kommentarer:

Jacob S sa...

Hej hej.
Får man fråga om vad som sades gällande IFHOHYP?

Sen undrar jag vad UH gör i frågan om biotextning. Just nu pågår det ju förhandlingar kring ett nytt filmavtal och det skulle väl vara ett ypperligt läge för UH att nu trycka på för mer textning av svensk film på bio.

Imse sa...

Hej Jacob,

gällande biotextning så håller jag på att kolla med HRF vad de planerar att göra/vad vi kan göra gemensamt i frågan (dvs är det möjigt att påverka). Vi har inget direkt planerat just nu, men om det går att påverka kommer vi självfallet fortsätta trycka på för textning!

Gällande IFHOHYP kan jag inte svara, hoppas någon i styrelsen kan ge dig svar.

// Imse

Anonym sa...

Var inne på sidan http://www.uh.se/php/ungahorselskadade/organisationforeningar.php för riksstyrelsen där det står att ni är sju medlemmar varpå sex personer presenteras. Vem är den sjunde? Var det någon som hoppade av under mötet? Borde inte det framgå på bloggen, eller på "senaste nytt" eller så?
Var får medlemmar information från annars?