onsdag 26 januari 2011

Bolibompa och barn-tv

Igår (tisdag) var jag Anna och Imse på ett möte med nätverket unga för tillgänglighet som hade bjudit in representanter från SVT:s barn och ungdoms-tv. Vi pratade framför allt om tre olika saker:

  • Möjligheten för barn med en funktionsnedsättning att delta i barnprogram som deltagare, i tävlingar eller i olika dokumentärserier.

  • Tillgänglighet för de som tittar, exempelvis att de som leder programmen berättar mer vad de gör så att barn som är blinda kan hänga med på vad som händer. Istället för att säga "och så gör vi såhär" så kan man berätta mer exakt vad man gör. Beskriva.

  • Möjligheten för personer med funktionsnedsättningar att jobba som programledare och med annat runtomkring. Här uppmanar de er som är intresserade att jobba med barn-tv att skicka in en ansökan när de söker folk!

Vi organisationer lyfta att det viktigaste är att barn med funktionsnedsättningar får vara med i tv på samma sätt som alla andra barn. Alltså att det inte alltid måste vara funktionsnedsättningen som är i fokus, att det är därför man är med. Utan att det kan vara något helt annat som är i fokus. Att vi med funktionsnedsättningar har många fler egenskaper än enbart vår funktionsnedsättning.

Vi har nu kontaktuppgifter till de som jobbar med barn och ungdoms-tv så om ni har några frågor eller förslag så skicka de till oss så vidarebefordrar vi!

/Anna Kain Wyatt
Styrelseledamot

Inga kommentarer: