tisdag 17 augusti 2010

Unga synskadade

Vi i Unga Hörselskadade (UH) är kompisar med organisationen Unga Synskadade (US). Därför var vi bjudna på deras medlemsmöte (årsmöte), och jag hade äran att vara den som representerade UH där. Vi har bland annat samverkat i kravet på Funktionshinderkunskap i lärarutbildningen.

Deras medlemsmöte gick av stapeln i Borlänge den 13-15 augusti. De började hårt, med att anta ett uttalande som ger Utbildningsminister Jan Björklund IG. Dags att gå om, eller dags att kalla in hans föräldrar? Uttalandet kan läsas här, och handlar om den politik som regeringen drivit fram till nu. Om den nya lärarutbildningen, och den nya skollagen. Och om vilken kritik som Unga Synskadade har mot detta. I det mesta håller vi med US, särskilt i kravet på lärare som kan lära ut till alla elever. Och om skolor som inte ska neka någon bara på grund av ett funktionshinder.

I övrigt var det en mycket trevlig stämning på mötet, med många trevliga människor. Jag, som är van vid UH och våra ordningar faschinerades av US och deras ordningar. Det är annorlunda, och nyttigt, att hälsa på andras organisationer. De har också ny styrelse nu, och jag vill passa på att önska dem lycka till med det framtida arbetet. Det är mycket på gång nu, i Sverige, med tillgänglighetsåret 2010 (då vi skulle ha fått ett fullt tillgängligt Sverige), och höstens val. Säkert kommer detta avspeglas i våra organisationer också.

Jag vill också passa på att tacka US för en härlig helg!

Med förhoppning om fortsatt gott samarbete, och mer utbyte:
Gudrun Skaven Petterson
Ordförande Unga HörselskadeLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: