måndag 23 augusti 2010

Barnläger i Rättvik

På en gård mitt i en skogen i idylliska Dalarna hinner det hända mycket på fyra dagar.

Vi har lekt och busat så det har rykt om det. Vi har lekt tidningsleken som vi aldrig tröttnade på, gjort ett försök att bygga en bro av sugrör och smällt ballonger så det hördes högt och tydligt.

En dag spenderades på Leksands sommarland, åkandes rutschkanor i olika längder och former, krigandes i bollhavet och en tur i parishjulet för att att titta på fina siljan var några av saker vi gjorde under dagen.

Sista kvällen gick vi en liten tur i skogen då vi fick både klättra, krypa och hoppa för att komma fram till målet, en urmysig lägerplats i skogen. Där hade vi en grillkväll med prat och skratt. En kreativ deltagare utmanade även hela gruppen på kott fotboll, som inte var det lättaste. Efter matchen grillade vi marshmallows och berättade spökhistorier innan det var dags att krypa ihop i vår kollektiva säng, ett vindskydd. Det var alldeles för trångt, en ledare fick inte ens plats utan fick sova bredvid elden istället.

Efter några timmars sömn vakande vi för att sjunga på tal och teckenspråk "Ja må hon leva" för lägrets födelsedagsbarn. Strax efter frukost gick vi tillbaka till gården, något smutsigare och med några fler myggbett att klia på.

/Ledarna

Inga kommentarer: