måndag 23 augusti 2010

Tavelsjö barnläger

Tavelsjö, Det var en toppen plats för att ha ett läger på. Vi hade egen gård med tillgång till allt, t.o.m. kanoter. Ledarna var på plats redan onsdagen den 11:e augusti för att förbereda allt innan deltagarna anländer.

Alla underbara deltagare kom i torsdags och vi direkt körde igång med att leka. I fredags blev det soligt väder utan att det blåste. Då passade vi på att åka kanot. Vi åkte till en ö, åt lunch där och lekte. På väg tillbaka hade vi en samarbetstävling. Två båtar skulle försöka åka bredvid varandra så parallellt som möjligt hela vägen tillbaka. En del lyckades jätte bra, men för andra var det något annat än parallellt, typ kvadrater eller en 8. Men alla var jätte duktiga på att paddla och försöka samarbeta. Väl framme vid stranden hoppade alla i sjön och badet var på gång. Solen sken och det blev mycket bus i vattnet.

Efter ett skönt bad och fika, tog alla fram sina vita tröjor och började trycka färg på dem. Det blev många kreativa idéer och tröjorna blev rätt snygga. Var det dags för sängen efteråt? Nej då, en del hoppade i vattnet igen och njöt av skymningen. Solen var bränd orange och en mer apelsingul skugga täckte sjön. Helt underbart!!


På lördagen bakade vi supergoda och mångfärgade muffinser. Eftermiddag blev det bad igen, innan det var dags för 5-kampen som alla ledare och deltagare hade kul. Vinnande laget fick kasta ägg på ledaren som hade ordnat 5-kampen, vilket medförde mycket skratt.

Totalt hade vi jätte kul läger. En stor tack till barnen och ledarna !!´

Inga kommentarer: