tisdag 30 juni 2015

Andra dagen i Almedalen


Morgonen för Slingpatrullen i Almedalen börjar med en tidig promenad in till Visby. Under promenaden blir vi mer och mer taggade för att utföra uppdraget vi kom hit för, att undersöka tillgängligheten för hörselskadade. Mitt första seminarium som jag besökte var anordnat av Polismyndigheten och handlade om hur vi kan göra otrygga områden tryggare. Det var ett mycket intressant seminarium och efter det fortsatte dagen erbjuda många intressanta ämnen.

Det stora för UH och HRF under dagen var skrivtolksaktionen, som HRF arrangerade och vi hjälpte till att genomföra. Tillsammans med skrivtolkarna Oskar och Petter gick vi upp till Donnersplats för att söka upp intressanta personer för att pratat om hur viktigt det är med skrivtolkning. Efter en lite stund på Donnersplats fick vi reda på att Annie Lööf, centerpartiets ledare, skulle bli intervjuad vid Expressens tält. Vi såg möjligheten och stod framför med skylt och skrivtolkar, snart insåg vi att vi kom med på storbildsskärmen och på så sätt även med i Expressens webb-tv. UH och HRF syntes tydligt med pilen "skrivtolkning pågår" i webbsändningen flera gånger.Sara (UH:s ordförande) och Eva från HRF fick efter utfrågningen också ett samtal med Annie Lööf där vi lyfte vikten av hörslinga och skrivtolkning.

-under dagen uppmärksammades Slingpatrullen även av Sveriges Kommunikatörer som skrev om hörseltillgänglighet och vår undersökning i sin blogg.

Det blev en lyckad start på första seminariedagen i Almedalen.//Linn

Inga kommentarer: