torsdag 14 november 2013

Ungdomskonferensen 2013 med tema Hälsa och träning - Annica berättar

I år utspelade sig ungdomskonferensen på Bosöns idrottscenter ute på Lidingö i Stockholm den 8-10 nov.

Temat för i år var Hälsa och träning, och det passar ju bra med tanke på vilken plats vi var på. Efter lite vilseledande letande på fredagskvällen så hittade gruppen tillslut till anläggningen och konferensen kunde komma igång med en föreläsning av Kjell Gunnå . Han berättade om sin idrottskarriär inom SDI och basketlandslaget. En lugn och mjuk start på den här helgen.

På kvällen var det lite fria aktiviteter, några sprang ner till idrottshallarna och provade på roller derby medans andra satt och umgicks och pratade om allt möjligt.

På lördagsmorgonen kom Tinnituskonsulten Cathrine Forsberg och berättade kort hennes berättelse om hur hon fick tinnitus och sedan lät oss ställa frågor om allt som har med tinnitus att göra. På eftermiddagen kom Kaj Pedersen och pratade om mentalträning och självkänsla.

På lördagskvällen hände det sedan något stort J

Vi hade ett 20-årsfirande som vi sent skulle glömma. UH har funnits i hela 20 år och det var nått extra att fira. Som ni kanske redan har sett här på bloggen så kom den hemliga gästen Helena Wästborn till oss och tecknade sången Euphoria i sin egen tolkning. Vi blev även indelade i grupper och fick chansen att få teckna en av hennes egna sånger tillsammans med henne. Det var riktigt kul. Efter det så bjöds det på tårta och mingel.


På söndagsmorgonen så var det en till hemlig gäst som skulle komma. Frukosten var redan kl 07.00 och föreläsningen startade kl 07.45. Vi alla funderade vem det var som var så galen och ställde upp att föreläsa för oss redan kvart i åtta på morgonen.


Den hemliga gästen visade sig vara Simon Kachoa, killen som vann Biggest Loser Sverige år 2013. Han kom och berättade om sin fantastiska (eller ska jag säga ”otroligt slitsamma”) resa med sin viktnedgång. På tre månader så hade han gått ner 83 kg och på vägen hade det varit mycket svett, tårar, blod och en följande känsla av att ge upp. Jag tror att alla som satt där fick en enorm inspiration av Simon. Jag tror att alla som satt där inne var beredda att hoppa i träningsskorna direkt när man kommit hem från konferensen. Eller åtminstone fick inspiration att klara av att uppnå ett mål som kanske har varit svårt att få motivation till innan.

Efter morgonens föreläsning väntades städning av rummen, adjösägandet och lunch innan det var dags att åka hem.

Det har varit en rolig och inspirerande helg, som vanligt när det är ungdomskonferens. Ni som var med i år hoppas jag att vi ses nästa år. Ni som inte var med vill jag säga till att anmäla er till nästa års ungdomskonferens, för då kommer vi att ha lika kul som i den här helgen var.

/Annica Berlin


Bilder: Anna Kain Wyatt

Inga kommentarer: