torsdag 5 juli 2012

Onsdag i Almedalen

Igår var det vänsterpartiets dag i almedalen och jag (Hanna) startade dagen tidigt för att lyssna på en intressant paneldebatt där vår kära ordförande Anna var moderator. Paneldebatten anordnades av bl.a. SDR (Sveriges Dövas Riksförbund) och SDUF (Sveriges Dövas Ungdomsförbund) och hette "kultur för alla - verklighet eller ren utopi för döva och hörselskadade". Där tog de upp många bra exempel på kultur tillgänglig för hörselskadade och döva t.ex visukalen Fame som spelats i Örebro i vår och teckenspråkstolkning av barnteater på Astrid Lindgrens värld i småland. De belyste dock också faktumet att en stor del av det kulturutbud som finns idag inte är tillgängligt för alla.

Efter det passade jag och Anna på att träffa Niclas Persson, representant från miljöpartiet i gymnasienämnden i Örebro, och diskutera utredningen kring riksgymnasiet för döva och hörselskadade i Örebro. Efter en stunds intressanta diskussioner var det dags att dra vidare till ett annat seminarium anordnat av Ideel Arena. Där fanns tyvärr varken slinga eller tolk, vilket gjorde det svårt för oss att hänga med.

Sist men inte minst var det dags för Anna att delta i LSU:s paneldebatt kring mångfald i ungdomsorganisationer, som de flesta i vår grupp lyssnade på. Debatten efterföljdes av mingel med flera andra ungdomsorganisationer där vi passade på att nätverka lite och sprida lite information kring vilka frågor vi i UH jobbar med.

1 kommentar:

Ann Elisabeth sa...

Vad är det för utredning?!