tisdag 3 juli 2012

Första dagen i Almedalen

Måndag:

Första dagen i Almedalen för oss var måndag, Miljöpartiets dag. 

Jag (Anna) har haft fullt upp med olika seminarium. Först på morgonen samlade vi ihop oss och besökte ett seminarium som HSO, DHR och Lika Unika hade som belyste frågan om hur mycket samhället vinner på tillgänglighet. Mycket intressant och viktigt.Ett annat seminarium jag besökte handlade om arbetsmarknad för döva och hörselskadade personer. Projektet påjobbet.nu har intervjuat personer på sina arbetsplatser. Ett tips är att gå in och titta på intervjuerna för att få inspiration i frågor som handlar om arbetsmarknad.

Jag besökte även ett seminarium som Feministiskt Initiativ  höll där ämnet var "Lön och kön".Där fanns det tyvärr incgen hörselslinga vilket var synd, för jag hade hemskt gärna velat höra allt. Som tur var fanns ordförande för Sveriges Dövas Riksförbund på plats så jag och Hanna kunde tjuva på hans tolk. 

På kvällen var det dags för politikertalet i självaste Almedalen, det var Åsa Romson som är språkrör för Miljöpartiet som talade. Tillgängligheten på plats i parken var mycket bättre än sist jag var på plats för två år sen. Det fanns en skärm med skrivtolkningen på scenen vilket ledde till att fler kunde ta del av den, jättebra!

Hur fungerade det för er som satt hemma och tittade, hörde ni något?


2 kommentarer:

Leif Linse sa...

Jag kollade på seminariet om påjobbet.nu hemifrån. Ljudet var ok men inte jättebra. Tyvärr var bildkvalitén inte så bra att det gick att helt kolla på tolken heller men genom att blanda mellan ljud, tolk och skrivtolk så fungerade det ok för mig. Tyvärr flyttade de dock skrivtolken ur bild en bit in i seminariet. Hade de låtit den stå kvar där den var från början hade det nog fungerat även under paneldiskussionen.

Jättekul dock att de överhuvudtaget spelat in seminariet så att vi som inte tagit ledigt för att besöka Almedalen eller är hemma mitt på dagen kan se på seminariet.

Leif Linse sa...

Om någon från ABF/LO eller som tänkt göra något liknande läser den här kommentaren, så hade det underlättat i webbsändningen om det inte hade varit så mycket soljus. Nu var delar av teckenspråket överexponerat med stora kontraster mot de delar av bilden som inte var överexponerad.