lördag 16 juni 2012

Inför Almedalen

Förra helgen hade Almedalsgruppen ett kick-off möte inför årts Almedalsvecka. Vi är sju personer i gruppen, jag (Anna Kain Wyatt), Kawsar Ahmed, Heléne Larsson, Jonathan Wahlström, Sin Vuu, Susanne Gärtner och Hanna Påhlsson.

Almedalen är ett enormt forum med mer än 1400 olika seminarium som handlar om allt från utbildning, arbetsmarknad till miljö och näringsliv. Det är där många informella och formella möten sker, men kan alla delta på lika villkor i denna enorma politikervecka? Nej, det kan de inte och det är ett demokratiskt problem. En person med hörselnedsättning kan inte ställa relevanta frågor till en makthavare om den inte hört vad som sas på seminariet. En person som använder rullstol kan inte ens komma in i lokalen. En person med nötallergi kan inte gå på kvällsmingel utan att riskera sitt liv.

Vad ska då Unga Hörselskadade göra där?

Vi ska kämpa för att påverka tillgängligheten genom att genomföra en slingpatrull. Vad är då detta? Vi kommer helt enkelt att besöka så många seminarium vi kan och tillgänglighetskolla dem utifrån vårt perspektiv. Finns det hörselalinga? Fungerar den? Finns det tekenspråkstolk? Får tolken plats på scenen? Och flera andra saker. Förutom detta ska vi självklart nätverka och försöka träffa många intressanta och relevanta personer.


Heléne och Jonathan diskuterar vilka seminarium vi borde besöka under veckan. 

Har ni några funderingar om vem vi borde träffa eller vet något fantastiskt seminarium vi borde besöka, kontakta mig på anna.kain.wyatt[snabela]uh.se

//Anna

2 kommentarer:

Anonymous sa...

Kanonbra tänk! :) Behövs det mer folk eller kan man möta upp er där eller nåt? *kram* Johanna D

Ordförandebloggen Unga Hörselskadade sa...

Hej! Gruppen är full men tycker absolut att du ska möta upp oss där om du har möjlighet. //Anna