torsdag 18 augusti 2011

Barn- och ungdomsläger i Råneå 2011Barn- och ungdomsläger i Råneå 15-18 aug 2011

När kl slog 14.00 måndagen den 15 aug så anlände vi tre ledarna, Anni Johansson, Annica Berlin och Linn Wikström-Larsson, till en lägergård utanför Råneå som ligger ca 4-5 mil utanför Luleå. Deltagarna skulle komma kl 15.00 var det sagt, men innan klockan ens var 14.30 så hade 4 av 6 deltagare redan anlänt (ivriga deltagare uppskattas!). Snabba ryck här, vi ledare hann ju inte ens sätta oss ner och prata igenom oss lite, vilket var planerat att göra den första timmen. Men allt funkade bra i alla fall. Alla våra ungdomar var flickor i åldrarna 9-13 år.

På måndagseftermiddagen hade vi lära-känna-varandra lekar på vårt schema och sedan fritt på kvällen.
Under tisdagen fortsatte vi att ha lekar ute på förmiddagen och sen efter lunch hade vi pyssel där de fick måla och pynta en varsin låda, det uppskattades mycket. På kvällen pysslade vi med garn.
Onsdagen till ära hade vi en vikinga-temadag där alla fick en potatissäck att sätta på sig, sedan gick vi ut och hade 5-kamp. Mitt i allt så började det regna och vi blev tvungna att gå in och fortsätta inne. Sedan på eftermiddagen så fick tjejerna en danslektion av Linn och senare på kvällen hade vi en mysig filmkväll med chips, godis och läsk. Filmen som visades var Hannah Montana.
Torsdagen, vår sista dag, ägnades till att packa väskorna och städa huset. Vi avlutade med att sätta oss vid ett bord och skriva ner varsin positiv egenskap hos var och en av oss. Sedan åt vi lunch och hade kramkalas innan alla åkte hem.

Lägret var lyckat både hos deltagarna och ledarna :DFörfattare för detta inlägg är Annica Berlin

Inga kommentarer: