tisdag 27 april 2010

HiSUS söker verksamhetsledare/kanslist

Unga Hörselskadade i Stockholm söker ny verksamhetsledare/kanslist

Är du engagerad och driftig? Har du föreningsvana, erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar och är duktig på att samarbeta med andra? Är du sugen på ett omväxlande jobb med stor bredd, mycket eget ansvar där du är navet i allt som händer? Då är du kanske vår nya verksamhetsledare!

HiSUS och UHiS är lokal- och distriktsföreningarna i Stockholms stad och Stockholms län för riksförbundet Unga Hörselskadade. Vår organisation jobbar för att ge barn och unga med hörselskada en positiv självbild genom att erbjuda dem fritidsaktiviteter där de kan träffa andra i samma situation. Vi driver en ungdomsgård, kollon, helgläger, samarbetsprojekt med andra organisationer och hörselvården, ett fritidshem mm. Vi bedriver också intressepolitiskt påverkansarbete med fokus på bland annat hörselvården och tillgänglighet till bra tekniska hjälpmedel.

Tjänsten innefattar administration och verksamhetsledning. Som verksamhetsledare har du ansvar för att verksamheten planeras och marknadsförs samt för att coacha de ungdomsledare som driver själva verksamheten. Du är också ansvarig för ledarutbildning, uppsökande verksamhet och för att organisera föreningens informationsverksamhet. Vi ser gärna att du till viss del är delaktig i delar av barn- och ungdomsverksamheten. Du är också med i arbetet att utveckla föreningen på både lång och kort sikt. Administrativa uppgifter är t.ex. registerhantering, bidragsansökningar och redovisning av bidrag, Du måste med andra ord vara duktig på att göra många saker på en gång och ta egna initiativ.
Som person är det extra viktigt att du är flexibel och har en god samarbetsförmåga. Dessutom så vill vi att du som söker tjänsten ska vara väl förtrogen med ungas situation i samhället. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För tjänsten är det bra med:
Praktiska erfarenheter av föreningsarbete
Erfarenheter av arbete med barn och ungdomar
Goda datorkunskaper (MS Office, Internet, mm.)
Viss Kunskap i teckenspråk eller intresse av att lära sig teckenspråk
Egna erfarenheter av hörselskador är en merit.

Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Sista ansökningsdatum: 9 maj 2010.
Tillträde: ca 1 juni eller efter överenskommelse

Har du inte hört ifrån oss den 24 maj har du inte gått vidare i rekryteringsprocessen.

Skicka din ansökan med meritförteckning och personligt brev och löneanspråk till rekrytering@uh.se

Lön efter överenskommelse.
Vi följer KFO-Unionens avtal.

För frågor om tjänsten kontakta ombudsman Peter Falkegård 08-642 20 65 eller peter.falkegard@uh.se

För mer information om HiSUS och UHiS gå in på www.hisus.se

/Upplagt av Josefine Hedlund, kommunikatör

Inga kommentarer: