onsdag 26 augusti 2009

Skolans dag

Nassim Al Fakir och Marie Granlund
Marie Granlund

Nassim Al Fakir och Jan Björklund
Metta Fjelkner och Jan Björklund

Igår den 25 augusti var det skolans dag. En dag som instiftades förra året av Lärarnas Riksförbund. Deras mål med dagen är att uppmärksamma och betona alla elevers rätt till kunskap under mottot - Alla har rätt till en likvärdig skola.

Firande skedde i Kulturhuset i Stockholm, med olika seminarier och föreläsningar blandat med ätande av tårta. Moderator under dagen var Nassim Al Fakir som är känd från bland annat ”Vi i femman” och Bolibompa.

UH var på plats i form av styrelseledamot Susanne Gärtner och kommunikatör Josefine Hedlund. Vi lyssnade bland annat på två heta stolen utfrågningar, en med Marie Granlund, socialdemokraternas talesperson inom skolfrågor, och en med utbildningsminister Jan Björklund (fp). Dock kändes frågorna bleka och svaren från båda parter likaså.

Tyvärr fanns det ingen hörselslinga på plats, och när publiken ställde frågor så gjordes det utan mikrofon så det var svårt att uppfatta vad det frågades om. Vi pratade efteråt med ordförande i Lärarnas Riksförbund, Metta Fjelkner, om det hela och hon sa att dem inte hade tänkt på hörselslinga. Men det är bra att vi är ute och visar oss så allmänheten börjar tänka mer på hörselvinkeln när de planerar sina arrangemang.
/Susanne Gärtner och Josefine Hedlund

Inga kommentarer: