fredag 3 juli 2009

Talet från onsdagen samt torsdag

Efter det politiska reklamsseminariumet var det vid femtiden dags för middag. Vi alla i UH åt en god middag tillsammans med förbundsordförande i HRF, JP, och hans fru. Det var jättetrevligt.

Efter middagen gick vi ner och hörde på Mona Sahlins tal tillsammans med många andra.
Talet var ett tal som handlade det om arbetslösheten, ungdomsarbetslösheten, pensionärer. Men tyvärr inget om tillgänglighet.

Torsdagen.
Var det städning som stod på agendan och för Julia och Susanne var det även ett seminarium om barnpolitik i kristider som Unga örnar och LO höll i. Seminariet var jättebra för äntligen lyftes frågan om barn och ungdomar. Vi var helt klart nöjda med seminariet och sedan var vi nöjda över lokalen som hade en utmärkt slinga. Teknikern hade byggt den själv och den var högklassig så han får ett beröm av oss här igen. LO filmade tolkarna under seminariet och kommer att lägga ut det på deras hemsida (http://www.lo.se).

Efter det var det ett seminarium som polisförbundet höll i om ungdomsbrottsligheten där en från vänstern och en från folkpartitet skulle debattera. Arrangemanget låg på båten som kallas Stockholmsbåten. Vi var tre som lämnade seminarium när det knappt ens hade börjat, Susanne för hon hörde ingen av dem, Gudrun som mest hörde ventilationsfläkten och Julia som inte hörde något eller såg tolken. Moderatorn gick framför tolken så att alla inte såg. De övriga som var kvar (Kave, Isabell och Josefine) hade pratat efteråt med arrangörerna som lovade bättring till nästa år. Då ser vi framemot att få följa hela seminariet.

Vid halv ett-tiden samlades vi tillsammans med SDU och åt en lunch ihop för att säga hejdå för i år. Efter lunchen så hade vi någon timme på oss innan båten gick och flyget gick för andra.

Ett stort tack för oss i år och ett stort tack för STAB för en underbar tolkning och stöttning!
Vissa kommer att uppdatera efteråt vad man har varit på för seminarium men nu är vi hemma på respektive ort hemma för att ladda batterierna för i höst.

//Almedalsgruppen

1 kommentar:

Jossy sa...

Det var inte dåligt gjort av LO att stoppa in tolk i hörnet. Pärla! Kanske VIP?