tisdag 4 december 2012

Vi söker nu dig som vill jobba som ledare eller föreståndare på riksnivå 2013!


För att kunna axla din roll som ledare behöver du vara ansvarsfull, självgående, ha förmåga att ta egna initiativ och kunna lösa mindre problem som dyker upp. Du måste kunna samarbeta med andra, visa respekt för deltagarna och dina ledarkollegor samt ha en känsla för vad som är lämpligt eller inte att säga/göra. En positiv inställning värdesätts liksom förmåga till empati och integritet. Själva lägret/helgträffen är endast en del av arbetet och du behöver kunna utföra större delen av förberedelsearbetet självständigt och på distans från dina ledarkollegor.
Den som ska vara ledare inom Unga Hörselskadade verksamhet behöver ha erfarenhet av hur det är att leva med en hörselskada, antingen genom att själv ha det, eller genom att i sitt arbete, sin utbildning eller privat ha fått möjlighet att ta del av någon annans livssituation.

Meriter som inte är avgörande men som vi sätter värde på är om du har körkort, kunskaper i teckenspråk eller någon talang som är till nytta på ett läger.

Arbetet som ledare inom Unga Hörselskadades verksamhet genomförs på ideell basis och för att vara ledare inom Unga Hörselskadade behöver du vara medlem antingen i Unga Hörselskadade eller i vår Stödförening. Var beredd på att lämna in ett utdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Följande verksamhet kommer vi att genomföra under året:

• Läger Herrfallet (Arboga, 24 till 27 juni, 6-15 år)

• Läger Höllviksstrand (Höllviken, 1 till 4 juli, 6-15 år)

• Läger Stefanosgården (Gagsmark, 1 till 4 juli, 6-15 år)

• Teckenspråksvecka (Leksand, 4 till 11 augusti, 13-30 år)

• Pröva på-helg (Sörmland, en helg i september, 16-30 år)

• Ungdomskonferens (Stockholm, 8-10 november, 13-30 år)

Vill du jobba som ledare eller föreståndare inom Unga Hörselskadades verksamhet på riksnivå? Sammanställ ett brev där du beskriver dig själv, vad du har för erfarenhet av hörselskador och varför du vill jobba på Unga Hörselskadades läger. Berätta om vilka tidigare erfarenheter (i arbetslivet eller privat) du har som är bra för en ledare, om du har körkort och om du kan teckenspråk. Du behöver skriva vilka läger/helgträffar du är intresserad av att jobba på samt om du söker som ledare eller föreståndare. För att jobba som ledare på teckenspråksveckan ställer vi kravet att du mer eller mindre kan kommunicera på teckenspråk. Vad gäller övrig verksamhet finns det inget krav på teckenspråk, men vi kommer se till att det finns minst en teckenspråkskunnig ledare på varje läger/helgträff.
Ansökan mejlas senast den 1 februari klockan 12.00 till vår organisationssamordnare på: sabina.hedstrom@uh.se Det går bra att mejla eventuella frågor till samma adress.

Det är inte säkert att vi kan erbjuda möjlighet till alla som söker att vara ledare och vi lägger fokus på att skapa en så bra ledargrupp som möjligt till varje läger.
I samband med att du skickar in din ansökan kan du notera att sista helgen i maj ska reserveras till ledarutbildning och planering i Stockholm. Unga Hörselskadade står för alla kostnader som uppkommer i samband med utbildningen.

Inga kommentarer: