måndag 26 oktober 2009

Skolforum 2009Idag var jag och Josefine på skolforum 2009.
Tillsammans med Unga Synskadades ordförande Victoria Öjefors så lyssnade vi på två debatter, först var det Rossana Dinamarca från Vänsterpartiet som talade om vad Vänsterpartiet tycker om skolan och vad de vill förändra och så. Victoria ställde en fråga till Rossana ang. funktionshinderkunskapen i skolan och nämnde också regeringens utredning på lärarutbildningen. Rossana svarade att hon tyckte det var dåligt att funktionshinderkunskapen inte fanns med och hon skrev också på en lista som US hade gjort där man kunde skriva upp sitt namn om man höll med oss och US.

Näste debattör var Jan Björklund. Han pratade också om skolan, vad som var bra och dåligt. Jag ställde frågan denna gång ang. funktionshinderkunskapen men fick ett vagt svar tillbaka. Han sa att han visste om problemet och att han hade pratat med andra "såna" organisationer som vi och US var. Herr Björklund ville dock inte skriva under US´s lista men vi lämnde iaf. över texten som vi skrivit ihop med US.


Efter debatterna gick jag och Josefine runt på själva området, det var massor med folk överallt!
Kronprinsessan Viktoria var på plats också och vi såg på när hon delade ut Bertil Hults pris till Bokenäs skola i Uddevalla. Bertil Hults Pris på 500 000 kronor delas ut till den skola i Sverige som kan visa upp det bästa praktiska exemplet på hur insatser för barn med dyslexi integreras i den vardagliga verksamheten.


Lägg till bild

Julia Willig
Ordförande UH


Inga kommentarer: