torsdag 11 augusti 2016

OS i Västanvik

Kvällens aktivitet bestod av inget mindre än OS (mångkamp). Det var fem olika grenar som deltagarna skulle klara av tillsammans med sina lag. Lagen som mötte varandra var lag rosa näsorna och lag gröna kinden.

Lag gröna kinden:Lag rosa näsorna: 

Första grenen var hoppa säck och skala apelsin. Vilken innebar att en från varje lag ska hoppa säck fram till en talrik med en apelsin på och dra av en bit av skalet, innan man hoppade tillbaka till lagkamraterna och bytte av.


I denna gren var det lag gröna kinden som vann. 1-0.

Nästa gren var att flytta tennisbollen. Det är precis som namnet lyder, dock så ska man flytta tennisbollen på ett lite speciellt sätt nämligen halsen. Inga händer får användas och om bollen ramlar ner på marken så får man börja om från början.Denna gång var det lag rosa näsorna som kammade in ett poäng. 1-1.

Tredje grenen var en annan variant på sticka pennan i petflaska. Men istället för en penna så skulle de sticka ner en tampong i en vattenfylld petflaska och vänta tills den hade svällt upp tillräckligt för att kunna bära med sig flaskan tillbaka till start. 

Lag rosa näsorna vann ytterligare en poäng. 2-1 till rosa näsorna. 

(Under resten av OS så glömde jag att fotografera kampen mellan de två lagen).

Näst sista grenen var lite mer tankeverkstad då lagen skulle försöka komma på ett tecken som hade samma handform som varje bokstav i alfabetet. Fast vi hoppade över Q, R, Å och Ä då inte ens vi ledare kunde komma på ett tecken. 

Lag gröna kinden vann den fjärde grenen 2-2. 

Sista och avgörande grenen gick ut på att man skulle förflytta vattnet från en hink till en annan enbart genom att lyfta den vatten fyllda muggen över sitt huvud och vidare till nästa person, som i sin tur skickade den till personen längst bak som ska försöka träffa hinken med vattnet utan att kolla bakåt.  

Gröna kinden tog hem den sista poängen och därmed även vann hela OS!! 

Hurra!! Bra kämpat båda lagen!! 

/Emma MT 

Inga kommentarer: