fredag 10 april 2015

"Man har inte samma möjligheter och det är svårt att hitta sig själv."

Efter att ha varit i Bolivia, i fem dagar så känner jag mig förändrad. Varför?? Jo, jag uppskattar saker bättre. Förut har det varit lätt att tagit allt förgivet för mig eftersom jag alltid har haft tur med t.ex. lärare, klasser och rektorer osv. Jag har alltid varit säker i mig själv och aldrig skämts för min hörselskada, vilket jag vet att andra i min ålder i min stad har gjort. Hörselskadan har aldrig varit ett problem utan snarare en ”möjlighet” eftersom det har gjort att jag började i en ny klass så jag fick i princip dubbelt så mycket kompisar än andra i min ålder bla.

Här i Bolivia har jag upplevt att hörselskadan, ordet som inte ens existerar i ordboken, är tvärtom mot för mig. Här får man veta att man är döv, trots att det inte är så. Man har inte samma möjligheter och det är svårt att hitta sig själv.

En kille berättade att han blev väldigt retad för sin hörselskada och utanför, en tjej berättade att det var tvärtom, alla i hennes klass var väldigt snälla mot henne och tog hänsyn till hennes hörselskada.

Det känns häftigt och mäktigt att få vara med i starten på den första hörselskadeföreningen i hela Latinamerika.

/Frida Albertsson

Inga kommentarer: